ERDOGAN POTVRDIO - TURCI TESTIRALI S-400: Ne treba nam dozvola Amerikanaca, smeta im rusko oružje

Novosti online

23. 10. 2020. u 14:26

TURSKA je testirala protivavionske raketne sisteme S-400, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

ЕРДОГАН ПОТВРДИО - ТУРЦИ ТЕСТИРАЛИ С-400: Не треба нам дозвола Американаца, смета им руско оружје

Foto: Presidential Press Service via AP, Pool/EPA

- Da, u Sinopu su testiranja u toku. I nećemo tražiti dozvolu od Sjedinjenih Američkih Država da li možemo da ih sprovedemo ili ne. Ova gospoda su zabrinuta što ovde postoji oružje koje pripada Rusiji. Mi smo odlučni i idemo dalje kako smo i planirali - rekao je Erdogan.

On je dodao da Turska ne odbija kupovinu američkih sistema „Patriot“ i da je spremna da nastavi da razgovara o ovom pitanju sa američkim kolegama.

Prethodno su mediji pisali da su turske oružane snage testirale ruski raketni sistem S-400 u blizini crnomorskog grada Sinop u periodu od 13. do 17. oktobra.

Po tom pitanju oglasio se Vašington, a prema rečima zvanične predstavnice Stejt departmenta Morgan Ortagus, Sjedinjene Američke Države će osuditi ispitivanja raketnog sistema S-400, ukoliko se potvrde informacije o njihovom izvođenju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRUŠIO SE RUSKI STRATEŠKI BOMBARDER: Pao nakon borbenog zadatka u Ukrajini, oglasilo se i ministarstvo