JERMENI NEĆE PREŽIVETI AKO AZERI ZAUZMU KARABAH: Premijer Pašinjan o egzistencijalnoj pretnji za njegov narod

Novosti online

18. 10. 2020. u 19:27

PREMIJER Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je da Jermeni u Nagorno-Karabahu neće moći da prežive pod kontrolom Azerbejdžana.

ЈЕРМЕНИ НЕЋЕ ПРЕЖИВЕТИ АКО АЗЕРИ ЗАУЗМУ КАРАБАХ: Премијер Пашињан о егзистенцијалној претњи за његов народ

Foto: EPA

- Jermeni Nagorno-Karabaha suočavaju se sa egzistencijalnom pretnjom, a rešenje ovog problema je samo jedno – međunarodna zajednica mora da prizna pravo Nagorno-Karabaha na samoopredeljenje u okviru principa "otcepljenja radi spasenja" - rekao je Pašinjan u intervjuu za televiziju „Frans 24“.

Prema njegovim rečima, to jednostavno ne dolazi u obzir i međunarodna zajednica mora da prizna nezavisnost Nagorno-Karabaha.

- I meni je, inače, drago što je u Evropi ovaj proces već započeo na nivou lokalne samouprave, gradskih veća. I nadamo se da će se proširiti - dodao je premijer.

Pašinjan je primetio da su nedavno objavljeni video-snimci bombardovanja prestonice Nagorno-Karabaha Stepanakerta, koje su snimili predstavnici međunarodnih medija.

- Obratio sam pažnju da se na tim snimcima, na tim mestima na koja se bacaju bombe, ne samo da nema vojne infrastrukture, već uopšte nijednog vojnika. To se radi u okviru genocidne politike. Zadatak (predsednika Azerbejdžana Ilhama) Alijeva, Azerbejdžana, kao i ranije, ostaje genocid nad Jermenima iz Nagorno-Karabaha, odnosno ubistvo, deportacija i etničko čišćenje - naglasio je Pašinjan.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!