DA LI JE OVO PLAN AMERIKE? "Razbiti rusku ekonomiju“ i pobediti u trci u naoružanju

Novosti onlajn

18. 10. 2020. u 14:32

SAD su uverene u sposobnost Vašingtona da „razbije rusku ekonomiju“ i pobedi u trci u naoružanju, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ПЛАН АМЕРИКЕ? Разбити руску економију“ и победити у трци у наоружању

Novosti

Antonov je rekao da Moskva pokušava da ubedi američke političare da je odsustvo dijaloga o sprečavanju trke u naoružanju opasno, ali da za sada nije postigla rezultate. Prema njegovim rečima, sada su Sjedinjene Američke Države i Rusija sve bliže trci u naoružanju.

Kako je rekao, Amerikanci smatraju da će uspeti da „sprovedu staru politiku razbijanja ruske ekonomije na komade“ i da pobede u trci u naoružanju.

- I uprkos mojim stalnim ubeđivanjima u opasnost takvog puta, u potrebu za dijalogom, za sada nije bilo moguće ubediti aktuelne američke političare, makar ključne, koji su odgovorni za kontrolu naoružanja - rekao je on.

Ranije je Antonov izjavio da će Moskva adekvatno odgovoriti na američko raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa u azijsko-pacifičkom regionu.

- Ako američke rakete budu raspoređene u azijsko-pacifičkom regionu, a sinoć su mi još jednom to potvrdili, tada će domet tih raketa dosezati do Rusije i njenih strateških objekta za taktičko nuklearno obuzdavanje - rekao je Antonov Prvom kanalu.

Prehodno je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O'Brajan saopštio da predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o produžavanju Sporazuma o smanjenju i ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) na godinu dana bez preduslova, ali bez zamrzavanja određenog broja nuklearnih bojevih glava, nije opcija za rešavanje tog pitanja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima