PUTIN PROTIV ISTOPOLNIH BRAKOVA: Predsednik Rusije stavio tačku na ovu temu u Rusiji

Novosti online

17. 10. 2020. u 11:36

ПУТИН ПРОТИВ ИСТОПОЛНИХ БРАКОВА: Председник Русије ставио тачку на ову тему у Русији

Foto Ap

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin želi da uvede promene kojima bi ruskim vlastima bilo zabranjeno priznavanje homoseksualnim brakovima registrovanim van zemlje.

"Pravna rupa" u ruskom porodičnom zakonu prepoznaje istopolne parove koji su se venčali u inostranstvu sve dok nije reč o bliskim rođacima ili nekome ko je već venčan. To je dovelo do najmanje dva slučaja u kojima su ruski službenici nenamerno priznali homoseksualne brakove od 2018. godine.

Putin je ove sedmice podneo nacrt amandmana na porodični zakon Rusije koji zabranjuje "nemoralna tumačenja" međunarodnih ugovora.

- Zabrana se prvenstveno odnosi na istopolne brakove - citira se neimenovani član Putinove radne grupe za ustavne amandmane. Izvor je posebno ukazao na istopolne brakove registrovane u inostranstvu, prenosi "The Moscow Times".

Međunarodno pravo imalo je prioritet u Rusiji pre nego što je letos širom zemlje glasanjem o ustavnim amandmanima dodeljena prednost ruskom ustavu nad međunarodnim ugovorima.

Ruske vlasti će tako sada moći da ospore "nemoralne" međunarodne odluke pred Ustavnim sudom.

Sama Rusija ne registruje istopolne brakove, a glasanje za amandmane dodalo je u Ustav i definiciju braka kao zajednice muškarca i žene.

(Vedomosti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Bonaparta

17.10.2020. 12:53

Bravo Putine brate i po veri i po pameti. Bog je svuda na ovoj planeti stvorio skoro sva živa stvorenja sa dva pola i barem ona koja imaju mozak. Da je drugačije na planeti bi bili samo muški ili samo ženski pol. Na eto nam je od strane nekih opskurnih likova koji od bogatstva i besa nisu znali šta će sami sa sobom pa su počeli da se pare sa istim polom, a onda nametnuli i drugima da to moraju da prihvate. Šta ko radi u svom privatnom životu i svom stanu njegova lična stvar, ali ne želim da me na ulici takvi likovi iritiraju svojim ponašanjem i kor kakvim paradama.