PRVE INFORMACIJE O DžELATU IZ PARIZA: Imao je samo 18 godina, poznat policiji (VIDEO)

Novosti online

16. 10. 2020. u 22:38

ПРВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ЏЕЛАТУ ИЗ ПАРИЗА: Имао је само 18 година, познат полицији (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

OSUMNjIČENI za napad u Parizu u kom je brutalno ubijen nastavnik najverovatnije je imigrant poreklom iz Čečenije koji ima samo 18 godina. Njegovo ime nije objavljeno, a preminuo je nakon što ga je upucala policija.

Muškarac kojeg je napadač u predgrađu Pariza danas obezglavio bio je predavač u srednjoj školi i na času je deci pokazivao karikature proroka Muhameda, preneo je Rojters.

Nastavnik je identifikovan kao Samuel P.

Kada je reč o napadaču, o njemu se ne zna mnogo. Iako su pojedini mediji preneli da je možda reč o "besnom roditelju", "Dejli mejl" prenosi reči izvora iz istrage koji navode da napadač ima "čečensku pozadinu".

"Le Parisien" navodi da je osumnjičeni 18-godišnjak čečenskog porekla i da nije reč o Alžircu rođenom 1992. godine kako je prvobitno objavljeno. Prema nekim navodima, napadač je rođen u Moskvi, ali ruska ambasada i dalje proverava te informacije.

Policija je likvidirala napadača, a tužilac je rekao da istražuje napad koji se dogodio u naselju Konflan Sent-Onorin, predgrađu severozapadno od Pariza.

Policija je uočila osumnjičenog napadača, jer je nosio nož na maloj udaljenosti od mesta napada i pucala je na osumnjičenog. Policijski izvor rekao je da su svedoci čuli napadača kako viče "Alahu Akbar" ili "Bog je velik". Portparol policije rekao je da se i te informacije proveravaju.

U Francuskoj je tokom proteklih nekoliko godina zabeležena serija nasilnih napada koje su izveli islamistički ekstremisti.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Milo

17.10.2020. 05:04

Ne opravdavam nikako nasilje, nikakve vrste, ali prestanite ih ‘cikati’ sa karikaturama ne samo ljude islamske veroispovesti nego bilo koje! Pa posle im djavo kriv!

Janko

17.10.2020. 07:14

Ovo je sramota za Francusku koja je dokazala da je kukavica koja javno nesme da izgovori istinu nego žrtvuje svoje Francuze za NEKOGA?! Gde ta snaga Francuskog sistema i države koji je nastajao u vekovima nema više istine ni pravde za veliku Francusku -do juče jer je danas klekla pred islamom i njenim ogeomnim kapitalom. Pogledajte video i sa tugom možete videti kako nekada ponosni francuzi obilaze mrtvo telo nastavnika Francuza,obilaze kao da su na ratištu u Siriji ili Avginistanu...ZAŠTO?? jer je Makron prodao moć francuske istorije,umetnosti,muzike i velike ljubavi..prodao srce Francuza islamu koji ima nož STRAHA za Makeona....sramota??

Bojan

17.10.2020. 09:52

@Janko - I mi idemo tim stopama. Samo je pitanje kada će i kod nas neki migrant da napravi problem, jer ih ova vlast doseljava u velikom broju.