SA KIM SE TO VAŠINGTON DOGOVORIO? Moskva začuđena izjavama koje stižu iz Amerike

Novosti online

13. 10. 2020. u 22:58

ZAMENIK ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je da su saopštenja američke strane o navodnom postizanju nekakvih sporazuma sa Rusijom o smanjenju ofanzivnog naoružanja – besmislice i manipulacija.

СА КИМ СЕ ТО ВАШИНГТОН ДОГОВОРИО? Москва зачуђена изјавама које стижу из Америке

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

- To su gluposti i besmislice - rekao je Rjabkov, komentarišući saopštenje specijalnog izaslanika SAD Maršala Bilingslija koji je pozvao Moskvu da „pokaže političku volju“ tako što će usvojiti sporazum po strateškom naoružanju.

- Imali smo mogućnosti da predstavimo SAD te naše pristupe u različitim oblicima, između ostalog, predali smo ih i na papiru. Prema tome, SAD nemaju nikakvog osnova za stvaranje takvih iluzija i predstavljanja cele situacije u stanju visoke dinamike, i to konstruktivne - rekao je Rjabkov.

Moskvi je odavno poznat stav SAD o zamrzavanju nuklearnih arsenala, dodao je Rjabkov.

- Stav SAD u korist zamrzavanja (nuklearnih arsenala) odavno nam je poznat, i za nas je neprihvatljiv. Ne zato što smo mi protiv zamrzavanja, nego zato što se moramo kompleksno baviti problemima strateške stabilnosti - istakao je ruski diplomata.

Rjabkov je dodao da SAD neće dobiti od Rusije bilo kakav sporazum o strateškom ofanzivnom naoružanju do izbora u SAD.

Ako Amerikanci pre njihovih izbora moraju da izveste svoje pretpostavljene o nečemu o čemu su se navodno dogovorili sa Rusijom – to neće dobiti“, rekao je Rjabkov.

Ruski diplomata je pre demantovao navode medija o tome da bi SAD uskoro mogle fa zaključe sa Rusijom okviran sporazum o kontroli naoružanja.

Ranije je specijalni predstavnik američkog predsednika za kontrolu naoružanja Maršal Bilingsli saopštio da su SAD spremne da već sutra produže Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) sa Rusijom u zamenu za privremeno zamrzavanje nuklearnih arsenala dve zemlje. On je dodao da „veruje da postoji načelni dogovor na najvišem nivou naših Vlada“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)