NASTAVLJENI ŽESTOKI SUKOBI: Azerbejdžanci tvrde da su Jermeni pretpli teške gubitke

Tanjug

06. 10. 2020. u 08:24

BORBE azerbejdžanskih i jermenskih snaga su nastavljene duž čitave linije fronta, saopštio je danas portparol azerbejdžanskog ministarstva odbrane Vagif Dargjahli, navodeći da vojska te zemlje ima prednost dok je jermenska vojska pretrpela teške gubitke u ljudstvu i opremi.

НАСТАВЉЕНИ ЖЕСТОКИ СУКОБИ: Азербејџанци тврде да су Јермени претпли тешке губитке

Foto: Tanjug/AP

Prethodno je, međutim, portparol jermenskog ministarstva odbrane Šušan Stepanjan rekla da je Odbrambena armija Nagorno-Karabaha uništila veliku jedinicu azerbejdzanske vojske.

Dargjahli je danas demnatovao navode da je azerbejdžanska vojska izgubila 200 ljudi, tvrdeći da je u pitanju "lažna vest", prenosi Tass.

On je optužio jermensku stranu da je granatirala položaje azerbejdžanskih snaga duž cele linije fronta, ali i civilne objekte u naseljenim mestima koja se tu nalaze.

Prema njegovim rečima, u granatiranje je bilo i stradalih civila, iako nije precizirao u kojem broju poginulih je reč, kao i koji su infrastrukturni objekti oštećeni.

Predsednik nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan izjavio je da je tokom jučerašnjeg dana na Stepanakert ispaljeno preko 100 raketa iz lansirnog sistema „Smerč“.

Prema njegovim rečima, samo pukom srećom nije došlo do većih gubitaka kada je reč o granatiranju prestonice Karabaha, prenosi Sputnjik.

"Izgleda da je razlog zbog čega je azerbejdžanska strana intenzivirala gađanje Stepanakerta jeste što je jermenska vojska uspela da ispuni sve zadatke, da odbije napade i s vazduha i s kopna. Pored toga, azerbejdžanske snage su ponovo pretrpele velike gubitke“, rekao je Arutjunjan.

On je zahvalio dijaspori što je uspela da sakupi čak 50 miliona evra pomoći za Nagorno-Karabah i pozvao jermensku zajednicu koja živi u inostranstvu sa nastavi prikupljanje sredstava koje su neophodne za obnovu gradova nakon „pobede u ratu“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!