STALNI SAVETA OEBS-A: Održan specijalni sastanak o Karabahu

Tanjug

29. 09. 2020. u 21:02

NA DANAŠNjEM specijalnom sastanku Stalnog saveta OEBS-a u vezi sa sukobom oko Nagorno-Karabaha kojim je predsedavala Albanija učestvovali su predstavnici 57 država članica te organizacije.

СТАЛНИ САВЕТА ОЕБС-А: Одржан специјални састанак о Карабаху

Foto: ilustracija

Otvarajući sastanak ambasador Igli Hasani, predsedavajući Stalnog saveta, ponovio je zabrinutost zbog tekućih sukoba i pogoršanja situacije na terenu. Uznemiren sve većim brojem žrtava, ponovio je poziv predsedavajućeg OEBS-a na trenutnu deeskalaciju i izrazio saučesće porodicama ubijenih i ranjenih, navodi se u saopštenju te organizacije.

Izveštavajući Stalni savet, lični predstavnik predsedavajućeg ambasador Andrzej Kaspržik rekao je da informacije dobija direktno sa terena i od lokalnih sagovornika na najvišem nivou.

Kasprzik je rekao da je u stalnoj komunikaciji sa svim stranama i da je njegov tim spreman da nastavi praćenje na terenu čim to situacija dozvoli.

Predstavnici zemalja kolektivnog predsedništva grupe Minsk - Francuske, Rusije i SAD - ponovili su apel kopredsedavajućih svim stranama da odmah prekinu neprijateljstva i nastave pregovore kako bi se pronašlo održivo rešenje sukoba.

Predsedavajući OEBS-u ponovio je važnost pregovaračkog rešenja i svoju podršku radu kopredsedavajućih grupe Minsk i ambasadora Kaspržika u njihovim naporima da stabilizuju situaciju na terenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)