ZDRAVSTVO OMSKA: Odeću Navaljnog zaplenili istražitelji

Tanjug

21. 09. 2020. u 17:11

ODEĆU kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog u kojoj je 20. avgusta hospitalizovan u bolnici u Omsku, zaplenili su istražitelji, saopštilo je danas Zdravstveno odeljenje Omska.

ЗДРАВСТВО ОМСКА: Одећу Наваљног запленили истражитељи

Foto: Tanjug

Istražitelji su zaplenili odeću Navaljnog tokom predistražne inspekcije i mi nismo upoznati sa njenom sudbinom, saopštila je pres služba Zdravstvenog odeljenja, preneo je TASS.

Ovo je stvar organa za sprovođenja zakona i istrage, a ne Ministarstva zdravlja ili administracije bolnice, navela je pres služba Zdravstvenog odeljenja.

Navaljni je ranije danas zatražio od ruskih vlasti da predaju odeću u kojoj je bio kada je prošlog meseca pao u komu i optužio Moskvu za uskraćivanje važnog dokaza u njegovom slučaju.

Navaljni je rekao da mu je oduzeta odeća pre nego što je prebačen u Nemačku na lečenje iz Sibira nakon što mu je pozlilo na domaćem letu, preneo je Rojters.

Nemačka je saopštila da su testovi izvršeni u tri zemlje utvrdili da je Navaljni otrovan nervnim agensom "novičok" zbog čega je Zapad zahtevao objašnjenje iz Rusije.

"Pre nego što su dozvolili da me odvedu u Nemačku, oni su skinuli svu odeću sa mene i poslali me potpuno nagog", napisao je Navaljni na svom vebsajtu.

Arhiva Novosti

"S obzirom da je "Novičok" pronađen na mom telu i da je veoma verovatna infekcija kontaktom, moja odeća je vrlo važan dokaz", smatra on.

Rusija je saopštila da joj je potreban veći broj dokaza da bi pokrenula formalnu krivičnu istragu o slučaju Navaljni i zatražila od Nemačke da joj preda medicinske podatke kako bi mogla da ih razmotri.

Ona je umesto istragu, pokrenula predistražne radnje koje traju 30 dana, a koje, prema rečima Navaljnog služe da se sakriju važni dokazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!