LUKAŠENKO SE HITNO OGLASIO: Belorusija zatvara granicu sa NATO zemljama!

Novosti onlajn

17. 09. 2020. u 19:35

ЛУКАШЕНКО СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Белорусија затвара границу са НАТО земљама!

Foto: Andrei Stasevich/Pool Photo via AP/Vayar Military Agency via AP

BELORUSIJA je prinuđena da zatvori državnu granicu sa Litvanijom, Poljskom i Ukrajinom, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

- Primorani smo da povučemo trupe sa ulica, kako sam govorio, da polovinu vojske mobilišemo i zatvorimo državnu granicu sa zapada, pre svega sa Litvanijom i Poljskom. Prinuđeni smo da ojačamo državnu granicu sa našom bratskom Ukrajinom - rekao je Lukašenko.

On je objasnio da Belorusiji nije potrebno priznanje rezultata proteklih predsedničkih izbora od strane drugih zemalja.

-Danas su priključili još jednu, kako smatraju, termonuklearnu bombu. ‘Razneli’. U Briselu su se tome pridružili da li Evropski parlament ili Evropski savet, koji takođe nisu priznali naše izbore - istakao je Lukašenko.

- S tim u vezi želim da kažem sledeće... Održali smo izbore u skladu sa ustavom i zakonima naše zemlje. I ne treba nam nikakvo priznanje: izbori su održani i oni su legalni - naglasio je šef države.

Lukašenko je istakao i da se nikada neće dogoditi blic-krig za preuzimanje vlasti u zemlji.

- Pod tim belo-crveno-belim zastavama pogledajte kakvi izrazi i reči... To su oni smislili: blic-krig nije uspeo. Bio je osuđen mnogo godina pre ovog blic-kriga. Nije se mogao dogoditi u našoj zemlji, nikada se neće dogoditi - rekao je Lukašenko govoreći na ženskom forumu „Za Belorusiju“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Mirko

18.09.2020. 04:20

Živ bio predsedniče ! Slobodni narodi sveta ne smeju da dozvole da se ponovi greška kao u slučaju Slobodana Miloševića, Muamera Gadafija, Huseina i ostalih boraca za slobodu i nezavisnost svojih zemalja. Stop globalizmu!

Dhc

18.09.2020. 07:02

Narod Srbije podrzava velikog Srpskog i pravoslavnog prijatelja i saveznika u borbi protiv stranih nato sluzbi koji se mešaju u unutrasnja pitanja Belorusije i zele da na nelegalan nacin svrgnu Lukasenka sa vlasti.

Realist

18.09.2020. 07:14

Nista bolje nije mogo uraditi da se spsi od Zapadnih uljeza i ratnih huskaca. Koji samo zlo proizvode njihovom laznom demokratijom,koju koriste za njihove svrhe da neometano ulaze u zemljama u okruzenju Rusije.