URAGAN SALI NOSI SVE PRED SOBOM: Za 4 sata palo 4 meseca kiše, pola miliona bez struje (FOTO)

Tanjug

četvrtak, 17. 09. 2020. u 08:27

УРАГАН САЛИ НОСИ СВЕ ПРЕД СОБОМ: За 4 сата пало 4 месеца кише, пола милиона без струје (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

NA STOTINE ljudi u blizini granice Floride i Alabame spasavano je iz poplavnih voda koje je u sredu donela topska oluja Sali, a vlasti strahuju da bi mnogo drugih moglo biti u opasnosti narednih dana.

Sali je ostavila je više od pola miliona Amerikanaca bez struje kad su njene jake kiše i olujni udari stigli na obalu američkog zaliva, prenosi BBC.

Sali je oslabila nakon što je u sredu postala uragan kategorije 2, ali iako se sada sporo kreće i dalje su Florida i Alabama na udaru.

Jedna osoba je poginula, a stotine je spaseno iz poplavljenih područja. Pensakola na Floridi je teško pogođen, i srušen je deo Bej Bridža.

„Katastrofalne i po život opasne poplave nastavljaju se na delovima Floride i južnoj Alabami“, saopštio je Nacionalni centar za uragane (NHC).

Oluja je gradu donela "četiri meseca kiše za četiri sata", rekla je direktorka vatrogasne službe Pensakole Džini Krejnor za CNN.

U Pensakoli i drugim delovim Floride i Alabame reke se približavaju opasnim nivoima, a u brojnim okruzima je uveden policijski čas da bi stanovnici bili bezbedni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)