DO TEMELJA IZGOREO MIGRANTSKI CENTAR: Na pomolu haos u Grčkoj, 13.000 migranata napušta kamp - požar podmetnut? (VIDEO)

Novosti online

09. 09. 2020. u 16:45

PRENATRPANI migrantski centar u Moriji, na grčkom ostrvu Lezbos, je kasno sinoć potpuno uništen u velikom požaru. U tom centru je smešteno čak 12.800 migranata, a prema pisanju grčkih medija moguće je da je požar podmetnut.

ДО ТЕМЕЉА ИЗГОРЕО МИГРАНТСКИ ЦЕНТАР: На помолу хаос у Грчкој, 13.000 миграната напушта камп - пожар подметнут? (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Hiljade ljudi je primorano da napusti centar, u kome je smešteno čak četiri puta više migranata od broja koji je zvanično propisan.

Iako su grčke vlasti rekle da je uzrok požara i dalje nepoznat, lokalni mediji izveštavaju da je moguće da je požar podmetnut, u znak protesta zbog restriktivnih mera koje su tamo uvedene ranije ove nedelje.

Grčki premijer Kiriakos Micotakis sazvao je hitan sastanak sa ministrima i šefovima grčke obaveštajne službe i nacionalnog odbrambenog osoblja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024