NEMAČKA ZAPRETILA BELORUSIJI: Lukašenko da kaže gde je nestala opozicionarka Marija Kolesnikova

Tanjug

07. 09. 2020. u 21:45

NEMAČKA je pozvala predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka da pojasni šta se dogodilo opozicionoj liderki Mariji Kolesnikovoj nakon izveštaja da su je jutros u Minsku odveli neidentifikovani maskirani muškarci.

НЕМАЧКА ЗАПРЕТИЛА БЕЛОРУСИЈИ: Лукашенко да каже где је нестала опозиционарка Марија Колесникова

Foto: EPA

- Veoma smo zabrinuti zbog gospođe Kolesnikove. Zahtevamo da se pojasni gde se nalazi i oslobađanje svih političkih zatvorenika u Belorusiji - naveo je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas u komentarima koje je postavilo na Tviter nemačko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Nemačka, koja je trenutno predsedavajuća Evropskom unijom, radi punom parom na paketu sankcija EU protiv lidera u Belorusiji, dodao je Mas.

On je kazao da su kontinuirana hapšenja i nasilje nad članovima opozicije i demonstrantima neprihvatljivi.

- Svako ko vidi slike mirnih demonstracija iz Minska ne može da zatvori oči pred činjenicom da ljudi zahtevaju promenu politike i stila rukovođenja - naglasio je Mas.

On je dodao da su Nemačka i druge evropske zemlje više puta zatražile od Lukašenka da započne politički dijalog sa opozicijom, ali da je ovaj zahtev ignorisan.

- Ako gospodin Lukašenko ne promeni svoj kurs, mi u EU ćemo reagovati - istakao je Mas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (24)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)