SEDAM HILJADA ZARAŽENIH U FRANCUSKOJ ZA JEDAN DAN: Broj pacijenata i preminulih relativno mali

ZA samo jedan dan, u Francuskoj je obolela 7.071 osoba od virusa korona. To je manje od preko osam i po hiljada 24 sata ranije, ali je najviše za dan nedelju od kako se prati statistika ove bolesti.

СЕДАМ ХИЉАДА ЗАРАЖЕНИХ У ФРАНЦУСКОЈ ЗА ЈЕДАН ДАН: Број пацијената и преминулих релативно мали

Foto: Depositphotos

Procenat pozitivnih od ukupnog broja testiranih popeo se na 4,9.

To istovremeno znači da je za jedan dan testirano preko 140.000 ljudi. Time se, u dobroj meri, objašnjavaju ovako visoki brojevi pozitivnih.

Iako vlasti ističu da je korona ponovo u uzletu, i da raste broj pacijenata, to ipak treba relativizovati, jer je ovaj porast izuzetno mali u odnosu na proletos i može, praktično, da se govori o stabilnoj situaciji.

Zdravstvena služba je od pre dva dana promenila način informisanja javnosti, pa se sada u tabeli ne pojavljuje ukupan broj ljudi na reanimaciji i u bolnicama, već samo novoprimljeni u poslednjih nedelju dana. Tako je u ovom periodu hospitalizovano 1.704 ljudi, odnosno 35 više za 7 dana, što iznosi povećanje od samo 5 u proseku dnevno.

Na veštačkoj ventilaciji su tri pacijenta više nego u sedmičnom proseku dan ranije – ukupno 288.

Oko broja preminulih, situacija nije najjasnija. Saopšteno je da je u poslednja 24 sata preminulo troje pacijenata, što broj umrlih u bolnicama podiže na 20.225. Međutim, ukupan broj preminulih od korone u zemlji je istovremeno pao sa 30.736 na 30.701, što navodi na zaključak da je revidirana naniže lista preminulih u staračkim domovima, iako iz domova za stare podaci stižu jedno nedeljno, utorkom.  

U zemlji je aktivno 528 žarišta, 58 više za jedan dan. Od toga, 214 je registrovano u domovima za stara lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!