KORONA ZATVARA NAJVEĆI BORDEL U EVROPI: Nemaju posla, a prostitucija funkcioniše i dalje, ali na tajnim lokacijama

J. Ž. S.

04. 09. 2020. u 15:40

NAJVEĆI evropski bordel zbog korone već mesecima je bez prihoda i zato je morao da pokrene stečajni postupak.

КОРОНА ЗАТВАРА НАЈВЕЋИ БОРДЕЛ У ЕВРОПИ: Немају посла, а проституција функционише и даље, али на тајним локацијама

FOTO: Depositphotos

Bordel Paša se nalazi u zgradi na 10 spratova u Kelnu i u njemu je zaposleno 60 ljudi. Već mesecima je bez prihoda jer je bavljenje prostitucijom trenutno zabranjeno zbog pandemije koronavirusa.

Vrata ovog bordela otvorena su početkom sedamdesetih godina i taj erotski centar u početku je bio bez imena. Pre toga su prostitutke uglavnom radile u centru grada, zbog čega su se stanari i vlasnici poslovnih prostora stalno bunili.

Ideja Gradskog veća bila je da se na gradskom zemljištu podigne zgrada i zatim da u koncesiju. Cilj je bio da se prostitucija objedini na jednom mjstu kako bi mogla bolje da se kontroliše. Od 1995. godine bordel nosi ime Paša, a broj mušterija neprestano se povećavao.

U njemu se nalazi više od stotinu apartmana u kojima rade prostitutke. Zgrada ima svoju infrastrukturu s restoranom, barovima, perionicom rublja, domarskom službom, solarijumom, kozmetičkim salonom i drugim sadržajima. Tu rade i kuvari, zanatlije, čistači…

Već duže vreme ljudi iz ove branše zahtevaju da im se dozvoli novi početak rada.

Istovremeno su upozoravali na posledice zbog produženja odluke o zatvaranju bordela. Prema njihovoj oceni, prostitucija se na taj način seli u ilegalu gde su pre svega žene znatno manje zaštićene. Seksualne radnice i radnici nedavno su protestovali u Hamburgu i Diseldorfu tražeći ponovno otvaranje bordela.

Svi u tom poslu u Nemačkoj znaju da prostitucija funkcioniše i dalje, ali u tajnosti i bez plaćanja poreza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)