ČULI SU OTKUCAJE SRCA! Mesec dana posle eksplozije u Bejrutu psi nanjušili poslednjeg mogućeg preživelog

Tanjug

04. 09. 2020. u 13:20

TAČNO mesec dana posle katastrofalne eksplozije skladišta amonijum-nitrata u Bejrutu, koja je odnela 191 život, spasioci su jutros nastavili da tragaju za jednim mogućim preživelim.

ЧУЛИ СУ ОТКУЦАЈЕ СРЦА! Месец дана после експлозије у Бејруту пси нањушили последњег могућег преживелог

Foto: Printscreen

Potraga među ostacima jedne zgrade u ulici u kojoj su se nekada nalazili barovi i restorani počela je juče popodne, pošto je specijalno obučeni pas spasilačkog tima iz Čilea nanjušio nekakav trag i pojurio ka ruševinama.

U potrazi je potom upotrebljena i kamera koja pokriva 360 stepeni, a koja je ubačena kroz jedan otvor u ruševinama, a onda i zvučni detektor, koji je juče zabeležio moguće otkucaje srca, kojih je bilo 18 do 19 u minutu, ali se taj broj jutros smanjio na sedam.

Iako još nije jasno šta je izvor tih otkucaja, i minimalna mogućnost da u ruševinama i posle toliko vremena ima preživelih veoma zaokuplja pažnju libanske javnosti.

- Stepen verovatnoće da u ruševinama nema nikoga je 99 odsto, ali dok postoji i manje od jedan odsto nade, treba da nastavimo potragu - rekao je jedan pripadnik službe civilne zaštite.

Međutim, po rečima jednog čileanskog dobrovoljca, oprema spasilačkog tima iz njegove zemlje detektuje disanje i otkucaje srca ljudi, a ne životinja, pa se, prema tome, u ruševinama ipak nalazi jedna preživela osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)