ZBOG KOVIDA 19 U KLUPAMA „NOVI ĐACI": U školi u Keniji pilići zamenili učenike

I.S.

04. 09. 2020. u 12:18

POŠTO im je škola, usled pandemije korona virusa, zatvorena do januara iduće godine, prosvetni radnici su se dosetili kako ipak mogu da zarade platu.

ЗБОГ КОВИДА 19 У КЛУПАМА „НОВИ ЂАЦИ: У школи у Кенији пилићи заменили ученике

Foto: P. Milošević

Reč je o privatnoj školi a njena vlasnica Beatris Majna, pretvorila je učionice u živinsku farmu. Na tablama su sada njene beleške o uzgoju pilića.

Ističući da je situacija za prosvetne radnike katastrofalna, ona je upozorila da će privatne škole bankrotirati ukoliko nešto ne preduzmu. Njenu školu pohađa više od 300 dece i ima 20 redovnih nastavnika, ali svi su poslati kući.

Privatni školski sektor u ovoj ​​istočnoafričkoj državi posebno su pogođene. Više od 300.000 zaposlenih uglavnom je na neplaćenom odsustvu dok nema nastave, rekao je Peter Ndoro, izvršni direktor Kenijskog udruženja privatnih škola.

Škole u ​​Keniji zatvorene su od marta. Javne škole su u nešto boljem stanju, jer vlada isplaćuje neke plate nastavnicima i zaposlenima, rekao je Ndoro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo