OPTUŽEN ZA UBISTVA OBOŽAVA ORUŽJE, OPSEDNUT JE POLICIJOM: Ko je tinejdžer (17) koji je otvorio vatru na demonstrante u Viskonsinu? (VIDEO)

Novosti online

28. 08. 2020. u 10:21

OSUMNjIČENI za ubistva u Viskonsinu tokom protesta u utorak optužen je za nekoliko krivičnih dela, piše CNN.

ОПТУЖЕН ЗА УБИСТВА ОБОЖАВА ОРУЖЈЕ, ОПСЕДНУТ ЈЕ ПОЛИЦИЈОМ: Ко је тинејџер (17) који је отворио ватру на демонстранте у Висконсину? (ВИДЕО)

Foto: Prinstskrin

Kajl Ritenhaus (17), optužen je u sredu za teško ubistvo zbog pucnjave na demonstrante u gradu Kenošha kada su najmanje dve osobe stradale, a jedna teško ranjena. Uhapšen je u Antiohu u Illinoisu, 25 kilometara od Kenoše, gde se sam predao.

Naknadno je optužen za posedovanje oružja i ugrožavanje bezbednosti.

Prema policijskom izveštaju, Ritenhaus voli oružje, a u Illinoisu je bio učesnik policijskih kadeta koji mladima omogućava da se upoznaju s karijerom u snagama bezbednosti.

Protesti na kojima je pucao počeli su nakon što je policija sedam puta pucala na 29-godišnjeg Afroamerikanca u gradu Kenoši.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi Ritenhaus kako puca. Na njima se vidi osoba koja s puškom ide niz ulicu, a za njim ide gomila demonstarnata. On se spušta na zemlju i počinje da puca u gomilu.

Na snimku se vidi jedan čovek kako pada, a Ritenhaus ustaje s puškom preko ramena i odlazi niz ulicu.

Na profilima na društvenim mrežama, za koje se veruje da pripadaju Ritenhausu, vidi se da je fasciniran policijom.

On podržava pokret Blue Lives Matter, koji je nastao kao reakcija na pokret protiv rasizma Black Lives Matter i koji se zalaže za zaštitu policajaca.

Na TikToku Ritehnaus je postavljao snimke sa vežbanja pucanja i sastavljanja puške. Postavio je i snimak skupa podrške Donaldu Trampu u Ajovi.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a