BUKTI KORONA: Da se izbegne crni scenario, maske bi moralo da nosi 95 odsto ljudi

I. STANOJEVIĆ

24. 08. 2020. u 08:10

DO decembra bi, od posledica kovida 19, u SAD moglo da umre 134.000 ljudi, ako ne budu uvedene dodatne mere prevencije, kaže nova studija Instituta za zdravstvene procene Univerziteta u Vašingtonu (IHME).

БУКТИ КОРОНА: Да се избегне црни сценарио, маске би морало да носи 95 одсто људи

Foto Tanjug AP

Prema predviđanjima, ukoliko ne dođe ni do kakvih promena u načinu na koji se vlasti bore protiv pandemije, broj smrtnih slučajeva nastaviće da raste tokom jeseni da bi do poslednjeg meseca u godini dostigao oko 310.000.

Si-En-En navodi da je, prema podacima Univerziteta "Džon Hopkins", od početka pandemije u SAD registrovano najmanje 176.000 smrtnih slučajeva povezanih sa virusom korona. Poređenja radi, u svetu je od kovida 19 umrlo oko 800.000 ljudi.

BAJDEN SPREMAN NA SVE

DžO Bajden, kandidat Demokratske stranke na američkim predsedničkim izborima koji se održavaju u novembru, izjavio je da bi, ako pobedi na izborima, bio spreman na ponovno "zatvaranje" zemlje ukoliko naučnici to preporuče u cilju obuzdavanja virusa korona tokom eventualnog drugog talasa pandemije. "Poslušao bih naučnike", izjavio je Bajden u intervjuu za američku medijsku kuću Ej-Bi-Si njuz, koji je dao zajedno sa senatorkom Kamalom Haris, kandidatkinjom demokrata za mesto potpredsednika SAD.

Stanje u SAD dodatno će se pogoršati ako se postojeće mere ublaže. Direktor Instituta Kris Mari rekao je za Si-En-En da bi oko 70.000 života moglo da bude spaseno ako bi Amerikanci više nosili zaštitne maske. Za takav rezultat, kako je dodao, potrebno je da ih nosi oko 95 odsto američke populacije.

- To zavisi od toga šta čine političari i vlade - rekao je Mari. - Ukoliko vlasti saveznih američkih države popuste sa merama protiv virusa korona, dnevni broj smrtnih slučajeva u SAD mogao bi, do početka decembra, da dostigne 6.000!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!