SPREMNI DA SPREČE NEREDE: Vojska obezbeđuje spomenike na protestu u Minsku

Tanjug

23. 08. 2020. u 18:01

NA desetine hiljada antivladinih demonstranata okupilo se danas na ulicama Minska, dok vojska upozorava da će ona, a ne policija, odgovoriti na bilo kakve nemire opozicije u blizini državnih obeležja u gradu.

СПРЕМНИ ДА СПРЕЧЕ НЕРЕДЕ: Војска обезбеђује споменике на протесту у Минску

Foto. AP

Demonstranti koji protestuju od 9. avgusta, nosili su crveno-bele zastave koje simbolizuju njihovo protivljenje predsedniku Aleksandru Lukašenku, zahtevajući da odstupi s funkcije nakon 26 godina na vlasti, optužujući ga da je lažirao izborne rezultate, prenosi Rojters.

Oni su se uputili ka spomeniku koji je bio okružen pripadnicima bezbednosnih službi u vojnim uniformama.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je preuzelo odgovornost za zaštitu takvih spomenika i da će bilo kakvi nemiri u njihovoj blizini izazvati odgovor vojske.

Opisujući demonstrante kao "fašiste", Ministarstvo odbrane saopštilo je da su spomenici, posebno žrtvama Drugog svetskog rata, sveta mesta koja se ne smeju oskrnaviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (8)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima