PROTESTI U BELORUSIJI: Tihanovska se neće kandidovati opet na eventualnim izborima

Tanjug

21. 08. 2020. u 23:55

ПРОТЕСТИ У БЕЛОРУСИЈИ: Тихановска се неће кандидовати опет на евентуалним изборима

Foto: EPA

BIVŠA kandidatkinja na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska izjavila je danas da ne planira da se ponovo kandiduje za predsednika u slučaju da izbori budu ponovljeni.

"Nemam takve planove", rekla je Tihanovska u intervjuu za Belsat televiziju odgovarajući na pitanje da li će se ona ili njen muž kandidovati u slučaju ponovljenih izbora u Belorusiji.

Ona se uključila u predsedničku trku tek pošto je Centralna izborna komisija odbacila prijavu njenog supruga, blogera Sergeja Tihanovskog, koji je uhapšen na izbornom skupu krajem maja, prenosi TASS.

Na nedavnim predsedničkim izborima u Belorusiji pobedio je Aleksandar Lukašenko koji je osvojio 80 odsto glasova, dok je Tihanovska dobila 10 odsto glasova. Opozicija ne priznaje rezultate izbora i svakodnevno organizuje proteste. Tihanovska je odmah posle izbora otišla u Litvaniju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Sale

22.08.2020. 08:36

Čujte, ja razumem zapad da sve grmi sa ovom pošto je njihova marioneta, al valjda bi naše vesti mogle više se posvete kandidatu kojeg je narod ustvari izgleda čekao na izborima, to jest Babariko. Zapad o njemu i ne pominje jer je pro-rus, al vama to nebi trebalo da smeta.