RUSI SE SVETE ISLAMISTIMA ZA UBISTVO GENERALA: "Suhoji" ceo dan tuku po položajima Islamske države

Novosti online

21. 08. 2020. u 18:46

DANAS su ratni avioni Ruskih vazduhoplovnih snaga izvršili niz vazdušnih udara po skrovištima Islamske države u centralnoj Siriji.

РУСИ СЕ СВЕТЕ ИСЛАМИСТИМА ЗА УБИСТВО ГЕНЕРАЛА: Сухоји цео дан туку по положајима Исламске државе

Foto: EPA

Intenzivni ruski napadi za metu su imali skrovišta terorističke grupe u pustinji Homs, kao i u pustinji al-Svejda, na jugu zemlje.

- Sedam ratnih aviona učestvovalo je u kampanji bombardovanja - navodi se u izveštaju posmatračke grupe takozvane Sirijske opservatorije za ljudska prava (sa sedištem u Londonu).

Vazdušni napadi ruskog vazduhoplovstva na teroriste Islamske države u centralnoj Siriji čine se kao odgovor na nedavni napad terorista na ruske trupe.

U napadu, koji se dogodio 18. avgusta, ubijen je ruski general Vjačeslav Gladkij, a povređena su još dva borca ruske armije.

Islamska država je preuzela odgovornost za taj napad u izjavi koju je 20. avgusta objavila njegova novinska agencija Amak. Teroristička grupa saopštila je da je ruska patrola, koja je delovala između Homsa i Deir ez Zora, pogođena improvizovanim eksplozivnim sredstvima koje su prethodno postavili militanti.

Intenzivni ruski vazdušni napadi mogu kratkoročno pomoći u "smirivanju" razbijenih ćelija islamiste u centralnim oblastima arapske republike. Ipak, pretnja koju ta grupa i ideologija džihadizma predstavljaju se neće završiti bez ozbiljnih napora na terenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!