PRODAVALI IM MAGLU ZA MILION DOLARA: Vijetnamci uhapšeni jer su prevarili 5.000 Amerikanaca

Tanjug

20. 08. 2020. u 22:11

ПРОДАВАЛИ ИМ МАГЛУ ЗА МИЛИОН ДОЛАРА: Вијетнамци ухапшени јер су преварили 5.000 Американаца

Foto: Despositphotos

VIJETNAMSKA policija uhapsila je četiri muškarca optužena da su prevarili više od 5.000 Amerikanaca koji su pokušavali da kupe zaštitnu opremu protiv kovid-19 onlajn, za gotovo milion dolara, saopštilo je Ministarstvo javne bezbednosti.

Hapšenja četvorice muškaraca, starih između 22 i , prenosi Gardijan.

Četvorka je počela sa radom u amrtu na 110 veb lokacija koje su nudile opremu za ličnu zaštitu (PPE), uključujući sredstva za dezinfekciju ruku, maske i maramice za dezinfekciju, i primale novac od Amerikanaca preko svojih Pejpal računa, saopštilo je ministarstvo.

Grupa nikada nije posedovala proizvode koji se nude na veb lokacijama, a njihove žrtve nikada nisu dobile ono što su im platili, navodi ministarstvo.

"Ova istraga rezultirala je značajnim finansijskim gubicima za ljude koji su se već suočili sa ogromnim izazovima zbog pandemije kovid-19", izjavio je američki ambasador u Vijetnamu, Danijel Kritenbrink.

Ministarstvo je saopštilo da su njih četvorica optuženi za "prisvajanje imovine korišćenjem računarske mreže, telekomunikacione mreže ili elektronskog uređaja", što je krivično delo za koje je predviđena zatvorska kazna do 20 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)