RUSKO MINISTARSTVO: Proizvedena prva partija vakcina „Sputnjik-V”

Novosti online

subota, 15. 08. 2020. u 15:03

РУСКО МИНИСТАРСТВО: Произведена прва партија вакцина „Спутњик-V”

FOTO: Alexander Zemlianichenko Jr/ Russian Direct Investment Fund via AP

PRVA partija vakcina protiv kovida 19 „Sputnjik-V“, koju je razvio centar „Gamalej“, je uspešno proizvedena, saopšteno je iz ruskog Ministarstva zdravlja.

Kako se navodi, vakcinacija bi trebalo da bude sprovedena u dve faze – u intervalu od tri nedelje, nakon čega će se u ljudskom organizmu stvoriti imunitet na virus korona koji će trajati do dve godine.

Kako je prethodno saopštio ruski ministar zdravlja Mihail Muraško, vakcina se u Rusiji proizvodi na dva mesta – u centru „Gamalej“ i u kompaniji „Binofarm“.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u utorak prvu na svetu vakcinu za prevenciju nove koronavirusne infekcije kovid 19, koju je razvio Naučni institut „Gamalej“ zajedno sa ruskim Fondom za direktne investicije.

Tim povodom oglasio se predsednik Rusije Vladimir Putin koji je istakao da je vakcina prošla sve neophodne testove, kao i da formira stabilan imunitet.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

vladimir

15.08.2020. 21:38

Problem je što im kvarite farmaceutski "biznis", što im kvarite naučni "prestiž", što demantujete "holivudski" najjaču silu, koja živi u svojoj uobraženosti i nadmenosti! Gospodo, Rusi su jači od vas u SVAKOM pogledu, u kulturnom, umetničkom, naučnom, socijalnom, vojnom .... jednostavno u intelektualnom smislu! Možete trošiti hiljade milijardi dolara, NE VREDI, to će "baćuške" rešiti i biti JAČE od vas sa deset puta manje novca! A znate zašto - zato što su pametniji od vas, a to je genetika! Tu i jeste vaš problem i KOMPLEKS koji ostaje za sva vremena!

Norvezanin sa Kosova

17.08.2020. 11:47

@vladimir - Da ne poznajem ruse mislio bi da si u pravu.A ovako skupi malo para pa prosetaj Rusiom pa se uveri sta pricas i koliko si u pravu.Zdravstvujte tovaris Vladimir.