LUDI SVET: Muškarac iz Nemačke tužio čoveka koji je spasio život njegovom sinu

Novosti online

14. 08. 2020. u 17:05

JEDAN muškarac iz Nemačke dobio je krivičnu prijavu nakon što je razbio staklo na "tojoti" iz koje je dopirao dečji plač.

ЛУДИ СВЕТ: Мушкарац из Немачке тужио човека који је спасио живот његовом сину

Foto: AP

Incident se odigrao na jednom parkingu u Bremenu, a otac je odlučio da tuži prolaznika i da traži naplatu štete. 

Naime, muškarac je prolazio parkingom kada je nešto pre podne čuo uznemireni dečji plač iz jednog vozila. Kada je prišao automobilu, ugledao je dete kako sedi u svom sedištu u zaključanom automobilu koji je "goreo" na suncu i neutešno plače.

Savesni prolaznik je prvo počeo da doziva pomoć, nadajući se da će da dozove roditelje. Međutim, kako se niko nije pojavio, a napolju je bilo više od 30 stepeni Celzijusa, muškarac je posle dva minuta razbio staklo na automobilu i izvukao dete napolje.

Posle nekoliko minuta došao je otac (57) i napao prolaznika koji je njegovom detetu spasio život. Otac je rekao da je beba čvrsto spavala, a da je on istrčao na nekoliko minuta da nešto završi, te dete nije hteo da budi.

Otac je rekao i da je auto bio delimično parkiran u hladu, a ustanovljeno je da je parking plaćen 11 minuta pre nego što je pozvana policija.

Vlasnik je protiv prolaznika podneo prijavu i tražio naknadu štete, a policija je po službenoj dužnosti obavestila centar za socijalni rad zbog sumnje da je reč o slučaju zanemarivanja maloletnog deteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili