KORONA NA NOVOM ZELANDU: Dalje širenje virusa odlaže redovne izbore

Tanjug

12. 08. 2020. u 10:21

PREMIJERKA Novog Zelanda, Džasinda Ardern izjavila je da će, u slučaju daljeg širenja korona virusa odlučiti da li da raspusti parlament i sazove izbore u redovnom terminu ili da ih odloži.

КОРОНА НА НОВОМ ЗЕЛАНДУ: Даље ширење вируса одлаже редовне изборе

Foto: Tanjug/AP

Nakon otkrića novih slučajeva zaražavanja, prvi put nakon više od tri meseca, u zemlji su ponovo na snazi vanredne restriktivne mere.

Zvaničnici na Novom Zelandu istražuju mogućnost da je virus uvezen preko zamrznute robe iz uvoza jer je jedan od novozaraženih radio u hladnjači za lagerovanje ribe iz Kine, prenosi Rojters.

Međutim, zvaničnici u toj zemlji su uvereni da izvor novih zaražavanja nije lokalnog porekla, već smatraju da je stigao iz inostranstva.

Ipak, epidemiolozi tvrde da je gotovo nemoguće da je virus uvezen preko smrznute robe i najavljuju skore rezultate analiza svih površina u hladnjači u kojoj je radio zaraženi radnik.

Restrikcije u Ouklendu su strožije nego u ostatku zemlje, jer je žiteljima toga grada naloženo da ne izlaze iz svojih domova osim kada idu u nabavke životnih namirnica i lekova.

"Budite dobri i pazite jedni na druge", apelovala je na sugrađane premijerka Džasinda Ardern.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)