GEJTS PROTIV TRAMPA: Sprema nam čašu otrova, ako to uradi - biće bizarno

Novosti online

nedelja, 09. 08. 2020. u 15:07

ГЕЈТС ПРОТИВ ТРАМПА: Спрема нам чашу отрова, ако то уради - биће бизарно

Foto: EPA

BIL GEJTS, osnivač Majkrosofta, pobunio se protiv zahteva administracije američkog predsednika Donalda Trampa da američka kompanija kupi kinesku platformu Tik-tok, nazvavši mogućnost kupovine "čašom otrova za Majkrosoft".

Gejts. koji je trenutno sasvetnik u Majkrosoftu, pošto je 2014. napustio mesto generalnog direktora, to je rekao u intervjuu za „Vajerd“.

On je upozorio da "nije jednostavno biti veliki u biznisu društvenih medija" i dodao da je „dobro kada u tom poslu postoji konkurencija“.

- Ako nam Tramp ubije glavnog konkurenta, to će biti prilično bizarno - rekao je Gejts.

Američki predsednik Donald Tramp je prvo najavio da će zabraniti Tik-tok u Americi, a potom "omekšao" stav konstatacijom da nema ništa protiv toga da Majkrosoft kupi Tik-tok, ali da to mora biti završeno za 45 dana.

On je to objasnio ocenom američkih bezbednosnih zvaničnika da bi aplikacija u vlasništvu kineske kompanije "BajtDens "mogla da se koristi za prikupljanje ličnih podataka Amerikanaca za račun kineske države, iako su Kinezi to demantovali i najavili da im je namera da i dalje ostanu na američkom tržištu.

Gejts je Trampovu naredbu da Tik-tok bude prodat američkoj kompaniji nazvao „čudnom“, posebno što se zahteva da deo novca bude predat federalnim vlastima. Dodao je da će Majkrosoft morati da se izbori sa tim.

Zvaničnici Majkrosofta potvrdili su da planiraju kupovinu Tik-toka u Australiji, Kanadi, SAD i na Novom Zelandu, te da je rok 15. septembar.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

gz

09.08.2020. 19:58

@Novi Sad - Jedan od retkih bogatasa koji daje veliki deo svojih para za korist naroda. Zbog toga se verovatno i diglo toliko lazi protiv njega. Sto se tice trampovih zahteva oni ne da su bizarni vec su krajnje bezobrazni.

Morona

11.08.2020. 12:57

@gz - Auu bre koliko si slinav i naivan.. Slušamo tu vašu priču o Gejtsovoj filantropiji već godinama a njemu bogatstvo premašilo 100 milijardi. Pa kako majku mu ako toliko daje???? Kako???

Sale

10.08.2020. 08:01

Pa kupuju i kupuju, al zasad nigde ne vidim jel neko pitao uopšte Kineze dal prodaju! Šta je ovo, prodaju krzno a tigar još šeta po šumi?

Istina leči

22.08.2020. 19:07

Lično bogatstvo premašilo 100 milijardi dolara?? Pa kako majku mu, a navodno toliko daje za narod, a bogatstvo raste?!? Ili slabo plaća svoje zaposlene ili svoje proizvode prodaje po višoj ceni nego što vrede. A verovatno je u pitanju i jedno i drugo...