CENA ZLATA NA ISTORIJSKOM REKORDU: Rusija povećala proizvodnju

Novosti online

05. 08. 2020. u 09:11

OKTOBARSKI fjučersi za zlato prvi put u istoriji prešli su prag od 2.000 dolara za uncu, postavivši istorijski rekord, pokazuju podaci sa njujorške berze „Komeks“

ЦЕНА ЗЛАТА НА ИСТОРИЈСКОМ РЕКОРДУ: Русија повећала производњу

Foto: AP

Vrednost dragocenog metala je postavila rekord, zbog velikog pada dolara poslednja tri meseca. Analitičari smatraju da cena zlata još uvek nije dostigla svoj maksimum.

"Bank of Amerika" procenjuje da će u naredne 1,5 godine zlato porasti za još 50 odsto i dostići 3.000 dolara za uncu, navodi „MarketVoč“.

Sa druge strane, Ministarstvo finansija Rusije je saopštilo da je Moskva u periodu od januara do maja povećala proizvodnju zlata za 2,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine – do 104,31 tonu.

Za isto period proizvodnja srebra je smanjena: 355,3 tone, za 7,4 odsto manje nego prošle godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade