BURA OKO TIK-TOKA: Tramp bi da ga zabrani, „Majkrosoft“ da ga kupi

Tanjug

01. 08. 2020. u 07:58

KOMPANIJA „Majkrosoft“ navodno je u pregovorima oko kupovine Tik-toka, video aplikacije u kineskom vlasništvu, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp rekao da razmatra korake koji bi efektivno zabranili aplikaciju u SAD.

БУРА ОКО ТИК-ТОКА: Трамп би да га забрани, „Мајкрософт“ да га купи

Foto Tanjug-AP

Nije jasno koliko su napredovali razgovori između „Majkrosofta“, čiji je osnivač i jedan od najvećih pojedinačnih deoničara Bil Gejts, i Tik-toka, ali bilo koji dogovor mogao bi voditi ka promeni vlasništva kompanije Tik-tok, objavili su američki mediji pozivajući se na nezvanične izvore.

Tik-tok je u vlasništvu kineske internet kompanije BajtDens, čija se vrednost procenjuje na 100 milijardi dolara. To je povećalo nadzor nad aplikacijom, a zvaničnici Trampove administracije rekli su da su zabrinuti da Tik-tok predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti.

Trampova administracija razmatrala je da li da naredi da se BajtDens otuđi od američke imovine koju je stekla 2017. godine, a koja su kasnije pripojena Tik-toku. Blumberg je preneo da je predsednik spreman da objavi naredbu koja će primorati BajtDens da proda američke delove Tik-toka.

Trampova administracija takođe je razmatrala druge potencijalne akcije protiv kompanije, uključujući dodavanje BajtDensa takozvanoj „entitetskoj listi“, koja sprečava strane kompanije da kupuju američke proizvode i usluge bez posebne licence, navode američki mediji pozivajući se na izvore upoznate sa tom materijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!