MARIJA ZAHAROVA: Pandemija nam je omogućila da spoznamo šta je pravo jedinstvo

Novosti online

31. 07. 2020. u 13:46

PANDEMIJA virusa korona omogućila je raznim predstavnicima ruskog društva da spoznaju šta je pravo jedinstvo, ujedinjujući mnoge Ruse u naletu dobrih dela, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

МАРИЈА ЗАХАРОВА: Пандемија нам је омогућила да спознамо шта је право јединство

Foto: Tanjug

- To vreme nam je dalo priliku da osetimo šta je pravo jedinstvo. Ovaj period je mogao da nas udalji, ali kao što vidite, ujedinio je mnoge od nas. Ujedinio je izvršnu, zakonodavnu vlast i civilno društvo u njegovom najboljem izdanju i ljude koji se, možda, nisu identifikovali ni sa vlastima ni sa civilnim društvom. Ispostavilo se da su dobra dela omogućila da se svi ujedinimo - rekla je Zaharova u uvodnoj reči u Solnečnogorsku, uoči početka ceremonije dodele nagrada volonterima koji su pružali pomoć tokom pandemije.

Kako je istakla, period globalne borbe protiv pandemije može se posmatrati na različite načine.

- Neko to naziva prokletom 2020. godinom, neko kaže da je ovo prestupna godina i uvek je tako bivalo ranije. Moj naziv za ovaj period je 'vreme da se pomaže'. Odjednom sam to vrlo jasno shvatila, negde u martu-aprilu - rekla je Zaharova.

Ona je kasnije u razgovoru sa novinarima priznala da, prema njenom mišljenju, čovečanstvo prolazi kroz doba koje je „sve nas testiralo i nastavlja da to da čini“.

- Neko je ovo vreme iskoristio u svoje izrazito sebične, oportunističke svrhe, a neko je pokazao velikodušnost - duševnu, materijalnu i finansijsku, ne uzimajući u obzir ni vreme, ni lična sredstva ni okolnosti. Prosto je išao napred, pomagao, činio. Mislim da je ovo bio test za mnoge - rezimirala je Zaharova.

SPUTNJIK

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)