ŠVEDSKI pristup borbi protiv kovida-19 nije uspeo i to što su se nadali da će sticanje imuniteta krda zaustaviti virus i ono što su uradili očigledno ne funkcioniše, prenosi US Tudej zaključak na osnovu mišljenja 25 švedskih lekara i naučnika.

Milica

24.07.2020. 10:21

@Brooka - Uspeli su Tajvan (nula mrtvih), Južna Koreja, Hong Kong, Vijetnam. Masovna testiranja, ulaganja u razvoj testova gde se rezultat zna već posle šest sati (Koreja), smesta zatvaranja granice, aplikacije za praćenje obolelih, drakonske kazne za one koji prekrše karantin, svi nose maske, itd.

Brooka

24.07.2020. 11:50

@Milica - U tom slučaju si izostavila i Estoniju. Samo što bih ja lično izveštaje iz navedenih zemalja uzeo sa dozom rezerve. No bez obzira, u trci su sa vremenom dok ne stigne vakcina, a pandemija ni izbliza nije gotova tako da je neobjektivno i rano govoriti o uspehu bilo kakve strategije.

Fiona

24.07.2020. 09:19

На концу, сви има да будемо Шведска! Затварали се, не затварали, исто нам следује! Док је.био карантин, корона слаба, славе се ,,резултати" , пустили овчице на ливаду, јупиии, корона нас чека!!Белорусија и Шведска, једине разумне земље!

Vinko

24.07.2020. 13:18

Ja živim i radim kao doktor u Svedsku. Neznam kako drugačije da Van se obratim i zamolim da ne širite desinformacijom o stanju u ovoj zemlji. To što konstantno blatite I pišete koje kakve člankove i neke, samo Vama poznate izveštaje, su netačni. Kao i svuda u svetu ovaj virus gripa je prisutan i ovde ali ovde nema političke agende gde je po svaku cenu potrebno da se stanovništvo svakodnevno zastrašuje. Ne samo Vaše, novine su pune na desetine člankova vezane za korona virus kao da nemate drugih vesti za objavljivanje. Švedski pristup je pohvaljen svuda u svetu da su ga čak većina zemalja prihvatile kao sledeći pristup borbe protiv ovog virusa. Čak je naša vlada delimično prihvatila taj isti princip i pristup...što nisam primetio da ste I jednom išta pisali o tome. Znam da ovaj komentar nećete objaviti jer sigurno ne ide u prilog agendi koju imate. U svakom slučaju, ostanite dostojni Vašoj divnoj profesiji i vratite se korenima čistog i iskrenog izveštavanje i informisanja javnosti. Hvala Vam.