Klinč Nemačke i SAD zbog Kosova: Grenel i Išinger razmenili kritike na "Tviteru"

Novosti online

16. 06. 2020. u 10:30

Nemački diplomata Volfgang Išinger reagovao je na Tviteru revoltiran što Ričard Grenel organizuje sastanak predstavnika Beograda i Prištine, 27. juna, u Beloj kući bez koordinacije sa Evropskom unijom.

Клинч Немачке и САД због Косова: Гренел и Ишингер разменили критике на Твитеру

Foto: AP

Grenel je na to, između ostalog, uzvratio da su potrebne akcije, a ne samo razgovori.

„Neusklađeno sa EU? Reakcija iz Berlina, Pariza, Brisela? Šta ako EU pregovara o dubokim i inkluzivnim oblastima slobodne trgovine sa talibanima?“, napisao je Išinger.

Grenel je na to reagovao pitanjem zašto Išinger nije predložio Evropskoj uniji da preduzme korake ka liberalizaciji viza.

„Pozdravljamo sve akcije, a ne samo razgovore“, uzvratio je Grenel, aludirajući na neefikasnost Evropske unije u dijalogu i politici prema ovom pitanju uopšte, preneo je Tanjug.

"Zašto ne biste postavili post da EU treba da preduzme korake u vezi s vizama — što su obećavali godinama? Narod Kosova i Srbije zaslužuje napredak“, napisao je Grenel na Tviteru.

Išinger ne vidi šta bi sprečavalo zajednički pristup SAD i EU.

„Setite se Bosne 95, setite se Kosova 98/99, setite se Kosova — Trojke 2007! Tada smo imali zajednički moto „Zajedno u, zajedno iz“. Dobro je funkcionisalo. Bojim se da se ovaj put neće dobro završiti“, prigovorio je Išinger.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima