PUTIN JASAN: Vaši pokušaji da obuzdate Rusiju su propali

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

18. 06. 2024. u 00:42

RUSKI predsednik Vladimir Putin ocenio je danas da su pokušaji Zapada da obuzda i izoluje Rusiju propali.

ПУТИН ЈАСАН: Ваши покушаји да обуздате Русију су пропали

FOTO: Tanjug/AP

- Naši protivnici nastavljaju da snabdevaju neonacistički režim u Kijevu novcem, oružjem i obaveštajnim podacima, dozvoljavajući i zapravo podstičući upotrebu modernog zapadnog oružja i opreme za napad na rusku teritoriju. I to najčešće – u očigledno miroljubive svrhe. Prete da će poslati svoje vojne kontingente u Ukrajinu - naveo je Putin u članku za severnokorejski list Nodong Sinmun, čiji je tekst objavila pres-služba Kremlja. 

Istovremeno, dodao je ruski lider, zapadne zemlje pokušavaju da iscrpe rusku ekonomiju novim sankcijama i izazovu porast društveno-političke napetosti unutar zemlje. 

- Ali koliko god se trudili, svi njihovi pokušaji da obuzdaju i izoluju Rusiju su propali-  poručio je Putin.

On je podsetio da Rusija povećava svoj ekonomski potencijal — u zemlji se razvijaju industrija, tehnologija, infrastruktura, a postignut je napredak i u oblasti nauke, obrazovanja i kulture. 

Putin je naveo i da je Rusija uvek podržavala i podržavaće DNRK i "herojski korejski narod u suprotstavljanju agresivnom Zapadu", u njihovoj borbi za nezavisnost, identitet i pravo da izaberu sopstveni put razvoja.

- Raduje me što su naši korejski prijatelji, uprkos dugogodišnjem ekonomskom pritisku, provokacijama, ucenama i vojnim pretnjama iz Sjedinjenih država, podjednako efikasni u odbrani svojih interesa -  naveo je Putin u autorskom tekstu.

Ruski lider je istakao da je Rusija spremna na blisku saradnju kako bi se međunarodni odnosi učinili demokratskim i stabilnijim.

- Da bi se to postiglo, ruske vlasti će razviti alternativne mehanizme trgovine i uzajamnih nagodbi koje Zapad ne kontroliše i zajedno će se odupreti nelegitimnim jednostranim ograničenjima. I u isto vreme da izgradimo arhitekturu jednake i nedeljive bezbednosti u Evroaziji - zaključio je Putin.

 

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI VULKAN NA ISLANDU - Pogledajte erupciju besa koju izbacuje Grindavik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)