IZRAELSKI TENKOVI UŠLI U KAMP GDE BORAVI STO HILJADA LJUDI: Nastavljeni žestoki pritisci na Hamas, civili primorani na povlačenje

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

12. 05. 2024. u 14:22

TENKOVI izraelske vojske (IDF) ušli su danas u Džabaliju, kamp za izbeglice na severu Gaze, usled borbe sa pripadnicima militantne grupe Hamas.

ИЗРАЕЛСКИ ТЕНКОВИ УШЛИ У КАМП ГДЕ БОРАВИ СТО ХИЉАДА ЉУДИ: Настављени жестоки притисци на Хамас, цивили приморани на повлачење

Foto Tanjug/AP

IDF su kasnije naredile Palestincima u Džabaliji i Beit Lahiji, kao i u centralnoj oblasti grada Rafe, da se evakuišu, prenosi Al Džazira.

Portparolka humanitarne organizacije "Islamska pomoć" Šazija Aršad izjavila je su Palestinci primorani da se evakuišu pešice jer nema dovoljno goriva u Pojasu Gaze.

Ta organizacija uspeva da dostavi, prema Aršad, neku pomoć u centralnoj i južnoj Gazi, ali to nije dovoljno da se pokriju potrebe zbog blokade granica Gaze.

Džabalija je najveći od osam izbegličkih kampova u Gazi i dom je za više od 100.000 ljudi, od kojih su većina potomci Palestinaca koji su proterani iz gradova i sela u današnjem Izraelu tokom arapsko-izraelskog rata 1948. koji je doveo do stvaranja države Izrael.

Izraelska vojska je kasno sinoć saopštila da snage koje deluju u Džabaliji sprečavaju Hamas, koji kontroliše Gazu, da tamo ponovo uspostavi svoje vojne kapacitete.
 

BONUS VIDEO: RUSKE KADETKINjE NA PARADI -  Pogledajte kako je jedna izgubila cipelu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)