SERIJA EKSPLOZIJA U KIJEVU, GORE FABRIKE: Rusi noćas napali elektroenergetsku mrežu širom Ukrajine krstarećim i balističkim raketama

Novosti online

08. 05. 2024. u 07:54

RUSKE snage su pokrenule veliki napad na ukrajinske gradove tokom noći 8. maja. Rusija je tokom cele noći lansirala krstareće i balističke rakete i bespilotne letelice šahed (dronove kamikaze), izvestile su ukrajinske vazduhoplovne snage, a cilj je bila energetska infrastruktura.

СЕРИЈА ЕКСПЛОЗИЈА У КИЈЕВУ, ГОРЕ ФАБРИКЕ: Руси ноћас напали електроенергетску мрежу широм Украјине крстарећим и балистичким ракетама

Foto: Printskrin

Ministarstvo energetike Ukrajine saopštilo je da je energetska infrastruktura napadnuta u Poltavskoj, Kirovogradskoj, Zaporoškoj, Lavovskoj, Ivano-Frankovskoj i Vinjičkoj oblasti. Šteta se istražuje i već se radi na obnavljanju električne energije i kapaciteta za proizvodnju električne energije.

Obim štete trenutno nije jasan, međutim, u Poltavskoj oblasti ruski dron je udario u infrastrukturni objekat, izazvavši požar, rekao je regionalni guverner Filip Pronin na Telegramu.

Stanovnici su takođe prijavili da su čuli eksplozije u Kijevu oko 5.30 po lokalnom vremenu. Vojna uprava Kijevske oblasti je takođe izvestila o eksplozijama oko Kijevske oblasti, u blizini glavnog grada.

Ruske oružane snage su izvele seriju udara u oblasti autoremontne fabrike Darnicki i u pravcu fabrike aviona Antonov u Kijevu, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajeva Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje kolege.

- Snažnu detonacije i jake eksplozije u Kijevu u 5.15 i 5.30 - rekao je sagovornik agencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku