RAKETNI NAPAD NA AMERIČKU BAZU: Evo čime su gađali pripadnike vojske SAD u Siriji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

22. 04. 2024. u 00:11

NAJMANjE pet raketa ispaljeno je danas iz iračkog pograničnog grada Zumara prema bazi američke vojske na severoistoku Sirije, rekla su dva iračka bezbednosna izvora i visoki vojni oficir za Rojters.

РАКЕТНИ НАПАД НА АМЕРИЧКУ БАЗУ: Ево чиме су гађали припаднике војске САД у Сирији

Foto printskrin youtube Gung Ho Vids

Izvori su rekli da je raketni bacač bio fiksiran na zadnjem delu malog kamiona u pograničnom gradu Zumar i da se kamion zapalio u eksploziji neispaljenih raketa kada su se na nebu pojavili ratni avioni.

-Ne možemo za sada da potvrdimo da su kamion bombardovali ratni avioni SAD, rekao je neimenovani vojni zvaničnik.

Napad se dogodio istoga dana kada se irački premijer Mohamed Šija el Sudani vratio iz posete SAD gde se sastao sa predsednikom Džozefom Bajdenom u Beloj kući.

Ovaj napad iz Iraka na američke snage prvi je od početka februara kada su grupe u Iraku, koje podržava Iran, zaustavile svoje napade na vojsku SAD.

Jedna osoba je poginula, a osam je ranjeno u eksploziji koja je kasno u petak potresla vojnu bazu južno od glavnog grada Iraka, Bagdada, koju koriste iračke Narodne mobilizacione snage (PMF), izjavio je zvaničnik iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vojska SAD i Izrael saopštili su da ne stoje iza tog napada.

Frakcije unutar PMF-a učestvovale su u višemesečnom raketiranju i napadima dronovima na američke snage u Iraku nakon početka sukoba Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze, ali su obustavile te napade u februaru.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama