DOBRA VEST ZA KLOVNOVE: "Putujući cirkus Ukrajine" oslobođen od mobilizacije

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 04. 2024. u 22:45

PUTUJUĆI cirkus Ukrajine dobio je status "preduzeća od velikog značaja" od Ministarstva kulture, pa će shodno tome radnici zaposleni u firmi biti izuzeti od mobilizacije, napisao je poslanik Vrhovne rade Jaroslav Železnjak na svom telegram kanalu.

ДОБРА ВЕСТ ЗА КЛОВНОВЕ: Путујући циркус Украјине ослобођен од мобилизације

GO Zvezdara

Podsećanja radi, ukrajinski premijer Denis Šmigalj je 4. marta saopštio da vlada radi na novom mehanizmu za izuzimanje zaposlenih u određenim preduzećima od služenja vojnog roka. Šmigalj je tada najavio da će zaposleni u ključnim infrastrukturnim preduzećima biti prvi koji će dobiti garancije o izuzimanju.

-Ako vas je iznenadilo to što se na listi izuzetno važnih kompanija za egzistenciju stanovništva nalaze kancelarijske firme (Vladimira Zelenskog), u koje se sliva novac sa kanala "Rada", onda pročitajte ovo – isti status je dobilo državno preduzeće "Putujući cirkus Ukrajine". Preduzeće od izuzetne važnosti za funkcionisanje privrede i obezbeđivanje sredstava za život stanovništva tokom kriznog perioda, napisao je Železnjak.

On navodi i da je pronašao čak šest cirkusa koji su označeni kao "izuzetno važni" tokom trajanja sukoba.

Ovu informaciju potvrdio je i drugi ukrajinski parlamentarac Aleksej Gončarenko, koji je napomenuo da takva odluka uopšte nije iznenađujuća, jer se, prema njegovim rečima, ono što se dešava sa mobilizacijom i izuzimanjem ljudi od mobilizacije "odavno pretvorilo u cirkus".

Ranije je Gončarenko saopštio da se na listi institucija i preduzeća od izuzetne važnosti i strateškog značaja za Ukrajinu ne nalaze odbrambene kompanije, već da se umesto njih na spisku, između ostalog, nalaze preduzeća za uzgoj kamila, izvođenje molersko-gipsarskih radova i kompanije koje proizvode video-igrice.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave