PORTPAROL EU: Rat koji je započela Rusija biće okončan pod uslovima Ukrajine

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 04. 2024. u 17:22

EVROPSKA unija ima jasan i definisan stav svih 27 država članica po pitanju ruske invazije na Ukrajinu i podržavaće Kijev do pobede, izjavio je portparol EU Peter Stano i dodao da će Ukrajina, kao žrtva ruske agresije, odrediti uslove pod kojima će se ovaj rat završiti.

ПОРТПАРОЛ ЕУ: Рат који је започела Русија биће окончан под условима Украјине

Foto: Jutjub printskrin/European Commission

-Ono što je zaista važno jeste stav EU koji je usaglašen između svih 27 zemalja članica. Ova pozicija podrazumeva podršku Ukrajini onoliko dugo koliko je potrebno do njene zakonite pobede u ovom zakonitom odbrambenom ratu. Upravo to je stav Evropske unije, naglasio je Stano na konferenciji za novinare u Briselu, komentarišući pisanje pojedinih zapadnih medija o mogućnosti razmene članstva Ukrajine u EU i NATO za teritorijalne ustupke na račun teritorija koje je Rusija privremeno okupirala, prenosi Ukrinform.

Portparol EU je napomenuo da će ovaj sukob na kraju naći svoje rešenje na ovaj ili onaj način. Ali, kako je naveo, takvo rešenje treba naći pod uslovima Ukrajine.

-Ukrajina je žrtva zločinačke ruske agresije. Dakle, Ukrajina je ta koja će odlučiti kada će doći pravi trenutak za razgovor o bilo kakvim ustupcima, uslovima ili bilo čemu drugom. Sve ovo je potpuno u rukama Ukrajine. Evropska unija stoji uz Ukrajinu, zajedno sa Ukrajinom, i nastavlja da pruža Ukrajini svu moguću pomoć kako bi pobedila u ovom legitimnom odbrambenom ratu, dodao je Stano.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave