POVRATAK NA VELIKA VRATA: Evo ko će biti konkurencija Zelenskom na predsedničkim izborima

Милица Шкорић
Milica Škorić

03. 04. 2024. u 08:52

BIVŠI ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je da namerava da učestvuje na sledećim predsedničkim izborima.

ПОВРАТАК НА ВЕЛИКА ВРАТА: Ево ко ће бити конкуренција Зеленском на председничким изборима

Foto: Tanjug/AP

- Ako me pitate da li planiram da se kandidujem na sledećim izborima, da - kazao je Porošenko u intervjuu za Al Džaziru, napomenuvši da Kijev mora da postigne uspeh u vojnim operacijama kako bi održao izbore. 

Osim toga, Porošenko je dodao da namerava da se kandiduje za Evropski parlament, ako Ukrajina uđe u Evropsku uniju.

Trebalo je da se predsednički izbori u Ukrajini održe 31. marta 2024. godine, ali kampanje nema zbog vanrednog stanja i opšte mobilizacije.

Zelenski je ranije rekao da sada "nije pravo vreme za izbore" i pozvao da se okonča to pitanje.

Krajem novembra prošle godine, predstavnici svih partija Vrhovne rade potpisali su izjavu da je nemoguće održavanje parlamentarnih i predsedničkih izbora u Ukrajini, sve do okončanja sukoba i u roku od šest meseci nakon ukidanja vanrednog stanja.

Kasnije su Porošenko i šef partije "Batkivščina" Julija Timošenko došli na ideju o stvaranju koalicione vlade u kojoj bi učestvovali predstavnici opozicionih političkih snaga.

Po njihovom mišljenju, to bi pomoglo da se spreči kriza legitimiteta vlasti izazvana izostankom predsedničkih i parlamentarnih izbora u Ukrajini zbog vanrednog stanja.

Međutim, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov nazvao je taj predlog "neprikladnim".

BONUS VIDEO: RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI - Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!