BAJDENOV TIM: Republikanski zakon o abortusu prilika da Bajden pobedi na Floridi

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

02. 04. 2024. u 20:38

IZBORNI tim američkog predsednika Džozefa Bajdena saopštio je danas da veruje da aktuelni predsednik Bajden može da pobedi na Floridi na predstojećim predsedničkim izborima nakon što je Vrhovni sud te države otvorio put za primenu konzervativnog zakona kojim se zabranjuje abortus nakon šest nedelja trudnoće, a koji podržavaju republikanci.

БАЈДЕНОВ ТИМ: Републикански закон о абортусу прилика да Бајден победи на Флориди

Foto: Tanjug/AP

Republikanski kandidat Donald Tramp osvojio je Floridu i na izborima 2016. i 2020. godine, ali Bajdenov tim veruje da će nezadovoljstvo građana zbog uvođenja ovog zakona učiniti da demokratski kiandidat ponovo bude u igri za pobedu u ovoj američkoj saveznoj državi, prenosi Rojters.

Barak Obama je poslednji demokratski predsednički kandidat koji je 2012. godine osvojio Floridu, a rezultati istraživanja javnog mnjenja pokazuju da bivši predsednik SAD Tramp ima značajno vođstvo u toj državi, dok na nacionalnom nivou, ankete sugerišu da su Bajden i Tramp u tesnoj i neizvesnoj predizbornoj trci.

-Pravo na abortus će biti glavna i centralna tema kampanje na Floridi u ovom izbornom ciklusu. Nemojte da grešite: Floridu nije lako osvojiti na izborima, ali predsednik Bajden ima priliku da to učini posebno ako se ima u vidu slaba Trampova kampanja bez novca i ozbiljne nesuglasice unutar njegove koalicije, navodi se u saopštenju Bajdenovog tima.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?