AMERIČKI OFICIR PRIZNAO: Ni 40.000 NATO vojnika ni 20.000 Francuza ne menja ništa u Ukrajini (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 04. 2024. u 00:11

SLANjE 20.000 francuskih vojnika u Ukrajinu neće promeniti položaj ukrajinskih oružanih snaga na prvoj liniji fronta, rekao je penzionisani kapetan američkog korpusa marinaca Metju Ho u intervjuu za Jutjub kanal "Dajalog vorks".

АМЕРИЧКИ ОФИЦИР ПРИЗНАО: Ни 40.000 НАТО војника ни 20.000 Француза не мења ништа у Украјини (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Nema razloga da verujemo da će slanje NATO trupa, za šta se sada zalažu, pomoći Ukrajini da pobedi, istakao je Ho dodajući da je nevažno da li je to 20.000 francuskih vojnika ili 40.000 NATO trupa, jer to nije dovoljno.

Situacija na ratištu se, prema rečima bivšeg oficira, može promeniti samo slanjem prave vojske saveza, koja bi uključivala od tri do pet glavnih oklopno-mehanizovanih jedinica uz podršku avijacije, raketnih snaga i mornarice.

Istovremeno, Ho je upozorio da ne treba potcenjivati Rusiju, koja može pokrenuti kontranapade, uključujući i ciljeve NATO.

Foto Tanjug/AP

Krajem februara Makron je rekao da će Pariz učiniti sve da spreči Rusiju da "pobedi u ovom ratu". Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.

Kasnije je političar, koji je zbog ovih izjava bio oštro kritikovan i od strane NATO saveznika i unutar zemlje, pojasnio da je pažljivo razmotrio svoje reči. Tokom sastanka sa opozicionim liderima početkom marta, Makron je ponovio da Francuska "nema granica i crvenih linija" po pitanju pomoći Kijevu.

Komentarišući Makronove reči, Kremlj je rekao da bi takav razvoj događaja neminovno doveo do direktnog vojnog sukoba između Rusije i Severnoatlantske alijanse.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusij i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?