MOŽETE DA FARBATE, ALI BEZ VERSKIH SIMBOLA: Kako će izgledati vaskršnja jaja u Beloj kući

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 03. 2024. u 23:00

DECI pripadnika Nacionalne garde SAD zabranjeno je da crtaju verske motive na vaskršnjim jajima na skupu koji će biti upriličen u Beloj kući 2024. godine, navodi se u biltenu koji su objavili lokalni mediji.

МОЖЕТЕ ДА ФАРБАТЕ, АЛИ БЕЗ ВЕРСКИХ СИМБОЛА: Како ће изгледати васкршња јаја у Белој кући

Foto AP

Motivi na vaskršnjim jajima "ne smeju da sadrže nikakav sumnjiv sadržaj, verske simbole, otvoreno religiozne teme ili partijske političke izjave", navodi se u brošuri za takmičenje "Slavimo sa porodicama Nacionalne garde", koje je deo praznične tradicije Bele kuće.

Foto Tanjug/AP

Deca takođe ne mogu da crtaju ništa što "promoviše netoleranciju, rasizam, mržnju protiv bilo koje grupe ili pojedinca, kao i koje promovišu diskriminaciju na osnovu rase, pola, vere, nacionalnosti, invaliditeta, seksualne orijentacije ili starosti".

Foto Tanjug/AP

Istovremeno, deca moraju na modelu jajeta da predstavljaju "sliku o svom životu: omiljenu aktivnost, pejzaž države, svoju vojničku porodicu, dan u svom životu i drugo.

Zatim će odabrani dizajni koji predstavljaju "jedinstveno iskustvo i priče dece Nacionalne garde" biti oslikani na pravim kokošjim jajima i izloženi u Beloj kući.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusij i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave