UKRAJINCI SU VAN KONTROLE CIA: Bivši analitičar CIA o umešanosti Kijeva u teroristički napad u Moskvi (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

23. 03. 2024. u 18:04

AKO Rusija utvrdi da je Ukrajina umešana u teroristički napad na Krokus siti hol, ona će pojačati napade na vojne ciljeve, uključujući i sedište CIA, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za Dialogue works.

УКРАЈИНЦИ СУ ВАН КОНТРОЛЕ ЦИА: Бивши аналитичар ЦИА о умешаности Кијева у терористички напад у Москви (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Central Intelligence Agency

-U poslednje vreme sve ukazuje na to da se „Ukrajinci ponašaju na svoj način i da ne slušaju CIA-u“. I u ovom slučaju, jasno su stavili do znanja da će učiniti ono što smatraju prikladnim, a ako se Sjedinjenim Državama to ne sviđa, to je njihov lični problem, kazao je Džonson.


*Ako oni (Rusi - InoTV) otkriju da su Ukrajinci umešani u teroristički napad, mislite li da će biti strpljivi kao tokom terorističkih napada na Dariju Duginu i tog novinara, ne sećam se kako se zove...

-Mislim da Rusija neće reagovati emotivno. Vidite, neće da počnu divlje mahati pesnicama i udarati sve iz vedra neba. Biće veoma precizni u svojim udarcima. I mislim da je vrlo verovatno da će oni početi više da napadaju obaveštajne i bezbednosne štabove. Bilo je izveštaja o 12 baza CIA u Ukrajini – siguran sam da su ih Rusi već locirali i da će sada početi da ih udaraju ako utvrde da je ovaj napad na bilo koji način povezan sa Ukrajincima i/ili ljudima koje je CIA obučavala, kaže Džonson. .

*Leri, da li misliš da su ovi ljudi koje je obučavala CIA van kontrole CIA-e i Sjedinjenih Država?

-Na to ukazuje nedavni izveštaj ove, kao što sam rekao, grupe koja pokriva aktivnosti CIA. Kada kažu da su „razočarani svojim neovlašćenim, eklatantnim postupcima“, to znači da Ukrajinci rade stvari na svoj način i da ne slušaju CIA, ističe Džonson.

*Ako je u slučaju Avganistana to zaista bio slučaj, jer tamo nije bilo kontakta, onda je sada CIA potpuno povezana sa vladom u Kijevu. Pa kako mogu da pobegnu kontroli CIA ili Vašingtona?

-Oni su još uvek državljani Ukrajine. A CIA, ma koliko bila prisutna tamo, su stranci. Uopšte, znate, nije da mi ove ljude stavljamo na lanac i stavljamo im pištolj na glavu... Uglavnom, ovo je i dalje profesionalni radni odnos. Ali mislim da su u ovom slučaju Ukrajinci jasno stavili do znanja da će uraditi ono što smatraju prikladnim, a ako nam se to ne sviđa, to je šteta, kaže Džonson.
 

(russian.rt.com/inotv)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!