ROJTERS: SAD pripremaju novi paket vojne pomoći Ukrajini

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

12. 03. 2024. u 16:56

SAD pripremaju novi paket vojne pomoći Ukrajini koji bi mogao da iznosi čak 400 miliona dolara, izjavila su danas dva američka zvaničnika.

РОЈТЕРС: САД припремају нови пакет војне помоћи Украјини

Foto AP

Kako su rekli Rojtersu, saopštenje o tome se očekuje kasnije tokom dana.

Jedan od zvaničnika je rekao da finansiranje ovog paketa potiče iz sredstava vraćenih Pentagonu za nedavne kupovine.

Predsednik SAD Džozef Bajden, demokrata, podržava vojnu pomoć Ukrajini, dok njegov verovatni republikanski protivnik na američkim izborima 5. novembra, bivši predsednik Donald Tramp, ima više izolacionistički stav, navela je agencija.

Predstavnički dom je pod pritiskom da usvoji paket nacionalne bezbednosti vredan 95 milijardi dolara kojim se pojačava pomoć Ukrajini, Izraelu, kao i Indo-Pacifiku.

Taj zakon je odobrio Senat sa 70 galasova "za" i 29 glasova protiv, ali predsednik Predstavničkog doma, republikanac, Majk Džonson odoleva da zakon iznese na glasanje pred Predstavnički dom.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!