UKRAJINSKI GENERAL O STANJU NA FRONTU: Razlika se vidi iz svemira, ruska utvrđenja su superiorna (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

08. 03. 2024. u 22:47 >> 01:43

ODBRAMBENE strukture koje je izgradila ruska vojska na prvoj liniji fronta značajno se razlikuju, u pozitivnom smislu, od ukrajinskih utvrđenja, smatra penzionisani general ukrajinske vojske Sergej Krivonos.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ О СТАЊУ НА ФРОНТУ: Разлика се види из свемира, руска утврђења су супериорна (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, superiornost utvrđenja ruskih snaga se može videti čak i iz svemira što svakako ne ide u korist ukrajinske vojske.

-Moji prijatelji, koji povremeno gledaju “Gugl mape”, smatraju da je zbog stanja ukrajinskih utvrđenja neophodno postaviti određena pitanja. Američki novinari rade isto. Oni nikome ne veruju, samo uključe satelitski prikaz i provere kakvo je stanje sa nama, a kakvo je sa Rusima. Nažalost njihovi zaključci ne idu u našu korist, izjavio je Krivonos.

Prema rečima penzionisanog generala, ovaj problem postoji u Oružanim snagama Ukrajine poslednjih deset godina, ali komanda nije obraćala pažnju na stanje utvrđenja i nije iskoristila vreme koje je moglo da se iskoristi za njihovo dovođenje u red.

Mišljenje bivšeg ukrajinskog generala poklapa se sa stavom mnogih stručnjaka sa Zapada, koji su isticali kvalitet ruskih utvrđenja i čitave linije odbrane, konstruisane na ključnim delovima fronta u zoni SVO, koja se pokazala kao neprobojna tokom letnje ofanzive ukrajinskih trupa.

Sa druge strane, očigledno je da ukrajinska vojska nije u stanju da izgradi takve foritifikacije - na nekim delovima fronta takvi objekti ni ne postoje, dok su tamo gde su izgrađeni previše slabi u poređenju sa ruskim.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije