NEODGOVORNO I OPASNO IZAZIVANJE RUSIJE: Predsednik najjače francuske stranke upozorio Makrona

PREDSEDNIK francuske stranke Nacionalno okupljanje Žordan Bardela istakao je da ne postoji nikakav limit, i da nema crvene linije kada je reč o pružanju podrške Ukrajini, a da bi uloga Francuske upravo trebalo da bude da ih utvrdi.

НЕОДГОВОРНО И ОПАСНО ИЗАЗИВАЊЕ РУСИЈЕ: Председник најјаче француске странке упозорио Макрона

Žordan Bardela / Foto EPA

- Kada se razmatra mogućnost da se pošalju francuski vojnici, kada se samo i predstavi takva hipoteza, protiv nuklearne sile kakva je Rusija, to je neodgovorno i izuzetno opasno po mir u svetu – istakao je Bardela.

Vođa francuskih nacionalnih snaga ističe da ova zemlja treba da širi glas mira i razuma i da predstavlja neku vrstu ravnoteže između stavova EU i NATO.

Bardela se takođe izjasnio protiv prijema Ukrajine u EU, smatrajući da bi to poremetilo ravnotežu u EU i naročito nanelo štetu domaćim poljoprivrednicima.

Predsednik Francuske Emanuel Makron primio je u četvrtak u Jelisejskoj palati predstavnike domaćih političkih partija da bi razgovarali o situaciji u Ukrajini, nekoliko dana posle njegove izjave da postoji mogućnost da se na tlo Ukrajine pošalju i savezničke trupe.

Nacionalno okupljanje, stranka krajnje desnice kojoj predsedava Žordan Bardela, i čija je šefica poslaničke grupe Marin le Pen, ubedljivo vodi u ispitivanjima javnog mnjenja za predstojeće izbore za Evropski parlament, sa 29 odsto naspram 19 koliko ima koalicija okupljena oko francuskog predsednika Emanuela Makrona.

BONUS VIDEO:

LUKSUZ NA RUSKI NACIN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)