PAPA FRANJA I DALJE LOŠE: Poglavar Rimokatoličke crkve u velikom problemu zbog zdravlja

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

06. 03. 2024. u 11:23

POGLAVAR Rimokatoličke crkve papa Franja danas je saopštio da se i dalje ne oseća dobro usled prehlade i skratio je svoj govor na nedeljnoj audijenciji na Trgu Svetog Petra, pustivši pomoćnika da pročita pripremljeni tekst.

ПАПА ФРАЊА И ДАЉЕ ЛОШЕ: Поглавар Римокатоличке цркве у великом проблему због здравља

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja je okupljenima kratak govor obrazložio time što je "još uvek prehlađen i ne može dobro da čita", prenosi Rojters.

Zdravlje 87-godišnjeg pape je predstavljalo problem u poslednje dve nedelje, primoravajući ga da otkaže neke angažmane i izbegava čitanje određenih govora.

Vatikan je 24. februara saopštio da papa boluje od blažeg oblika gripa, a prošle nedelje on je posetio bolnicu u Rimu radi CT skeniranja, dok je u subotu objavljeno da pati od bronhitisa.

Papa, koji takođe ima problema pri hodu, na današnju audijenciju je po običaju stigao u posebno dizajniranom vozilu poznatom kao papamobil, i došao do svog sedišta uz pomoć štapa, naizgled dobre volje.

Osim zdravstvenih problema, rimski biskup zauzet je sastancima, između ostalih i onim s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, održanim u nedelju. Tom prilikom papa je ponovio apel za mir u Pojasu Gaze.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu