ŠOK PORUKA FRANCUSKOG MINISTRA: Nećemo ginuti za Ukrajinu, ništa od slanja trupa

Novosti online

01. 03. 2024. u 10:02

BORBENE jedinice francuske vojske neće se pojavljivati u Ukrajini, izjavio je republički ministar spoljnih poslova Stefan Sežurne radio-stanici Frans Inter.

ШОК ПОРУКА ФРАНЦУСКОГ МИНИСТРА: Нећемо гинути за Украјину, ништа од слања трупа

Foto: EPA/ilustracija

- Francuzi neće ginuti za Ukrajinu. Nećemo slati trupe koje vode borbena dejstva, jer je uspostavljen okvir, odnosno da sprečimo pobedu Rusije bez rata sa Rusijom. I u tom okviru ništa nije isključeno, kao što je rekao predsednik - rekao je šef Ministarstva spoljnih poslova.

Ovako je odgovorio na pitanje radio-slušaoca da li se Emanuel Makron seća da su njega Francuzi izabrali za predsednika, a ne Vladimira Zelenskog.

Foto Tanjug/AP

Slušalac je dodao da „niko ne želi da pošalje svoju decu da ginu za Ukrajinu“.

Ministar spoljnih poslova je rekao da su napori Pariza usmereni na izbegavanje rata, a ne na unošenje uznemirenosti među Francuze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)