ZELENSKI SE NE MIRI SA GUBITKOM KRIMA: Kijev ne može da zadrži Avdejevku, a želi Sevastopolj

Novosti online

26. 02. 2024. u 15:34

UKRAJINA i njeni međunarodni partneri moraju da nastave borbu za povratak kontrole nad Krimom, izjavio je danas predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

ЗЕЛЕНСКИ СЕ НЕ МИРИ СА ГУБИТКОМ КРИМА: Кијев не може да задржи Авдејевку, а жели Севастопољ

Foto: EPA

- Možemo da okončamo ovaj rat pod našim, ukrajinskim uslovima. Možemo da povratimo našu zemlju i ljude iz okupacije. Možemo da privedemo Rusiju pravdi za ono što je uradila. Ali da bi se to dogodilo, moramo da se borimo - rekao je on.

Kijev je rekao da će se Ukrajina boriti sve dok ne obnovi svoje granice iz 1991, koje uključuju Krim, i predvodi diplomatski napor da se osmisli mirovni plan koji predviđa potpuno povlačenje ruskih trupa.

S druge strane, u Moskvi smatraju da je ideja o mirovnim pregovorima bez učešća Rusije apsurdna i da svaki završetak rata mora da uključi novu realnost na terenu.

Krim je postao deo Rusije u martu 2014. nakon referenduma održanog nakon državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja.

Sukob u Ukrajini ne ide po planu Kijeva, pa je tako ruska vojska nedavno zauzela i Avdejevku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)