NESREĆA U KINI: Barža udarila u most, ima poginulih (FOTO)

Novosti online

22. 02. 2024. u 08:51 >> 08:54

DVE osobe su poginule, a tri se vode kao nestale, nakon što je barža udarila u most na Bisernoj reci kod kineskog grada Guangdžoua, koji se potom urušio, izvestili su danas kineski mediji.

НЕСРЕЋА У КИНИ: Баржа ударила у мост, има погинулих (ФОТО)

Foto: Tanjug

Više vozila, među kojima i jedan autobus, upalo je u vodu, a neka su pala i na baržu. Lokalne vlasti u Guangdžou saopštile su da je barža koja je iz Fošana išla prema južnom delu Guangdžoua udarila u most oko 5.30 po lokalnom vremenu, preneo je Rojters.

Na snimcima kineske televizije Si-Si-Ti-Vi (CCTV) vidi se prazna barža između dva stuba mosta, dok deo kolovoza nedostaje. Četiri vozila i električni motor su pali sa mosta.

Foto: Tanjug

 

Autobus, u kome je bio samo vozač, i još jedno vozilo upali su u vodu, dok su preostala tri pala na baržu. Dve osobe su poginule, a jedan član posade barže je povređen, a dvojica su spasena, preneo je Si-Si-Ti-Vi.

Nestale su tri osobe, a za njima traga šest ronilaca i više čamaca za spasavanje. U toku je istraga o uzroku nesreće, a svim plovilima se savetuje da koriste druge putanje za plovidbu.

Most je glavna putanja za transport stanovnika ostrva Sanmin, a zvaničnici navode da je dostupan trajekt za stanovnike ostrva, prenosi Rojters.

BONUS VIDEO: AMBASADOR KINE OTKRIO: Niz manifestacija u Srbiji povodom Kineske Nove godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)